Sofie Strandberg

 

Mitt namn är Sofie Strandberg, jag är 33 år gammal och bor på en gård i Kängshult tillsammans med min sambo Karl. Gården köpte vi hösten 2020 och efter en del renovering så flyttade vi in mars 2021.

 

Jag jobbar heltid som personlig assistent, men lägger större delen av min fritid på mitt hästintresse. Jag är uppvuxen med hästar och de har alltid varit en viktig del i mitt liv.

Jag fick min första häst, en liten shetlandsponny, när jag var sex år gammal. Sju år gammal gjorde jag debut på tävlingsbanan tillsammans med min shettis Sara och vi deltog då i en liten hopptävling. Även om det bara var en liten "skoj-tävling" och jag bara hoppade strax över en decimeter vid det tillfället så var jag otroligt stolt över att jag vann klassen och fick åka hem med min första blågula rosett. Kanske var det starten på att jag skulle bli den tävlingsmänniskan jag är idag.

Nio år gammal bytte jag upp mig till en större ponny, då skaffade vi oss gotlandsrusset Ponna som sedan bodde kvar på gården fram tills hon fick somna in 2019, då 24 år gammal.

Ponna var vid det tillfället bara fyra år gammal, en något oerfaren häst med mycket fart och energi.

Trots att våra ritter på Pleasurebanorna mest liknade galopprace på Jägersro då så är jag otroligt glad att jag fick chansen att rida Ponna så tidigt i min hästkarriär, det har lärt mig att kämpa på och att inte ge upp. Rom byggdes ju inte på en dag och ger man sig inte så lyckas man till slut!

Det var efter att vi skaffat Ponna som jag sadlade om från hoppning till western, och idag håller jag bara på med westernridning, och tränar och tävlar inom detta.

 

Mitt mål är att hålla mig och mina hästar så mångsidiga som möjligt, dels så tror jag att man får en mer hållbar häst, och dessutom tycker jag personligen att det är kul att hålla på med lite olika grenar.

I dagsläget tävlar jag i alltifrån Western Horsemanship, Hunt Seat Equitation och Trail, till Ranch Riding, Ranch Trail och även en del koklasser.